Актьорът Боян Арсов чете моето стихотворение "Целуна ме през маската"

"Остави на мира сърцето ми!"

понеделник, 26 май 2008 г.

De puta madre или студентът, който псуваше на сън








от книгата



De puta madre ©®











За първи път напсува баба си на сън.
Беше си вкъщи и сутринта имаше 39.2. Целият гореше и се беше нагълтал с Fervex и Vitamin C. Явно беше пипнал някакъв гаден грип, защото всички мускули го боляха, а гърлото му беше като жарава.
Баба му имаше опит в битките с разни грипове, вируси и бактериални инфекции. Беше медицинска сестра от старата школа. Направи му компрес с оцет и ракия и Виктор се унесе в дрямката на болестта.
В ранния следобед баба му влезе да смени компреса. Виктор спеше неспокойно, дишаше тежко, от време на време въздъхваше в съня си. Бабата пристъпи тихо, притвори вратата да не става течение отнякъде и постави на нощното шкафче купичката с лековитата смес, попи потта от челото му, оправи одеалото и тъкмо да го поразбуди, за да му смени мократа тениска – Виктор я напсува... мощно. “Аз ш’ти ебъ майката, животно смотано!” Бабата беше чувала какви ли не каруцарски псувни през живота си, но сега направо се смая, не за друго, а защото Виктор никога не псуваше! Беше възпитано момче и в речника си нямаше никакви цинизми.
Беше от Велико Търново, учеше по магистърската програма за политически мениджмънт в София, гаджето му беше от Провадия. През лятото ходеха с едни приятели на каравана в Градина. Четеше класиците на философията, включително Ницше, четеше и по-съвременни автори, предимно френски – от структурализма на Ролан Барт и екзистенциалната семиотика на Мишел Турние до модернизма на Фредерик Бегбеде. Наистина много възпитано момче беше Виктор. И изобщо не псуваше.
Баба му обвини треската за тази просташка псувня, още повече че Виктор изстреля онова за майката и животното на сън и беше ясно, че не е по неин адрес.
Благодарение на грижите на баба му Виктор оздравя.
Приятелката му Весна беше кръстена на Весна Змиянац, но си нямаше и понятие от сръбски (език), нито от сръбски туброфолк. Но обожаваше сръбска скара.
Виктор се влюби във Весна някак внезапно. Първоначално я приемаше просто за още една хубавелка от курса, без да има някакви дългосрочни амбиции към нея, към тялото и към живота й.
Така или иначе любовта беше нещо повече от секса и двамата постепенно разбраха, че се обичат. Търсеха се, виждаха се, говореха си, галеха се, целуваха се, любеха се, прекарваха дълги безсъснни нощи голи в спалнята на Виктор или дълги безсънни нощи в гарсониерата на Весна. Тя уважаваше интелигентността и потентността му, той беше луд по циците й, но откакто бяха гаджета никога не му беше правила турска чекия.
Тази нощ откараха до 4. След като я ощастливи в банята и на кухненската маса, се преместиха в леглото. Бяха потни и задъхани. След петия тек Виктор задряма на циците й.
В 4.42 Весна се стресна от нетърпящото възражения “Ebem ti picku maternu!”
Яката сръбска псувня отекна в спалнята като финален стон след мощен оргазъм. Мацката не знаеше сръбски, ама го разбра. Вместо да се обиди, Весна се възбуди и в полусън набара кура му и го налапа.
В понеделник имаха изпит по “Лидерство и политически елити”. Весна реши да го остави за есенната сесия. Виктор стана в 5.30, за да си прегледа пак записките от семестъра, избръсна се, взе душ и облече новите дънки Energy. Взе си раничката и със средния пръст на дясната ръка преметна през рамо якето, на чийто гръб пишеше

De
puta madre
69


Взе изпита с шестица.
Вечерта пак се скъсаха от секс.
Към 4 без нещо Весна беше задрямала гола на дясното му бедро, а Виктор я беше хванал за лявата цица. Прозорецът беше отворен заради жегата и лекият ветрец призори си играеше с дантеленото перде. По едно време, без да има представа за какво точно говори, Весна доста отчетливо чу – “Svirao si Miko bre kao Poganin u usta te ebem, u dupe te ebem…” После някак свенливо Виктор допълни в съня си – “Izvinjavam se zbog psovki, znam da ima i djece ovdje”. И за да няма никакво съмнение след две-три секунди отсече “Jebi ga”. Весна наистина не разбираше сръбски, но съвсем ясно схвана разликата между твърдостта на сръбското ebem и по-мекото босненско jebi ga.
На другата нощ Весна разбра, че Виктор знае и румънски, и турски, когато в съня си първо изригна “Fuc maitare – pula mare!”, а 39 минути по-късно чу нещо като “Сикем бабанъ, бошлъ баданъ тик-так”. Последното не й даде мира и след като се порови доста в Google, успя до си го преведе горе-долу като “шъ еба баща ти, докато започне да тиктака”... Там, в нета Весна намери и новината, че студентите от Казанския университет имат специален курс по изучаване на ругатните и псувните в руския език - "Руска историческа обсенология". Обсенологията е наука, занимаваще се с ненормативната лексика, включително псувните. Според преподавателите изучаването на подобен предмет щяло да помогне на младите филолози по-добре да изразяват своите мисли и чувства.
Весна си помисли дали да не предложи на Виктор да отиде на психоаналитик, който да му обясни какви мисли и чувства изразява чрез псувните в съня си, но реши, че той ще го приеме твърде лично и продължи да се преструва, че не чува нищо нощем.
В четвъртък през нощта Виктор й припомни руския с “И твою маму тоже”, което беше буквален превод на “Y Tu Mama Tambien”, след което ентусиазирано изрецитира - на сън, разбира се -

Пусть всегда будет солнце,

Пусть всегда будет небо,

Пусть всегда будет мама,

Пусть всегда буду я...

И приключи с любимото De puta madre, baby!
По някое време Весна мислеше да си води записки - нещо като записки под възглавката, ама после това й се стори твърде лигаво.
Въпреки че се скъсваше да псува на сън, денем Виктор си беше все така възпитано момче, което се изчервяваше, когато чуеше, например “пет без пет – време за минет”.
На 29 юни, събота, приключиха с изпитите за този семестър с курсовата работа по “Лобизъм и групи за натиск”. Вече не просто можеха да правят планове за лятото, можеха направо да се изнесат от София към любимите плажове.
Радостен и влюбен Виктор отиде да си купи нови джапанки от Levi’s и бански Sisley, пи кафе с Марто и Ники и се разбраха вечерта да хапнат в някоя готина пицария, от “Славейков” си взе два нови трилъра, а на път за университета, където имаше среща с Весна в 15.30, изяде два сладоледа почти един след друг.
Точно в три Весна му се обади по джиесема, за да му каже краткото “fuck you” и да го попари с новината, че заминава на море с преподавателя по “Анатомия на корупцията”.

Новата песен на Бойко и Деян Неделчеви по мой текст - "Безпокой"

Ти винаги ще си в ❤️-то ми, мила моя...

"Ти си синьото в очите ми"

двама: True Love

"Father", една съвременна приказка

I Lost My Heart in London

My name is Ivo

A Dog's Heart - movie trailer

Официалният трейлър на романа OMG