Актьорът Боян Арсов чете моето стихотворение "Целуна ме през маската"

"Остави на мира сърцето ми!"

четвъртък, 3 юни 2010 г.

Как не намериха Веско във Фейсбук

122 049 души се включиха във фейсбук групата „Издирва се”, създадена след изчезването на 7-годишния Веско.
122 049 души просто са кликнали върху бутона „присъединявам се”, предполагам.
122 049 души са „търсили” Веско. Само че във фейсбук няма как да бъде намерен.
Днес си говорихме с приятели, че ако 122 049 души бяха излезли навън и бяха тръгнали да търсят Веско – в събота и неделя, напр., може би щяха да го намерят.
7-годишния Веселин Димитров Игнатов от София, с последен адрес в Нови Искър беше в неизвестност от 11 часа на 27 април. Намериха трупа на момчето в река Искър на 1 юни - ден на детето. След близо 30-дневно издирване. Някои написа в същия този фейсбук, за който стана дума, че полицията може да прави акция, а не може да намери едно изчезнало дете, при това дете със заболяване, дете, което не е хукнало ей така по пътя и не знае как да се крие и как да се пази.... В същото време врачки и детективи взимаха пари за нищо от близките му – предсказанията, че живее с клошарка и до две седмици ще се намери, не се сбъднаха. Частните детективите също търсеха - не знам къде и как. В интернет се изписаха доста статии за това как цяла България била на крак за изчезналото момче. Никъде не видях хора на крак, които да ходят по улици и ливади, по крайречни пътища и мостове – и да търсят. Гледали сме филми, чели сме от чужди медии как издирват по света изчезнали деца, как жива редица от хора тръгва в определен периметър и го претъсва шумка по шумка.
В България 122 049 души се присъединиха към фейсбук групата „Издирва се” и решиха, че така помагат. Може би нямам право да давам оценки – нито се присъединих към групата, нито бях част от търсенето. Но това е българското гражданско общество - виртуално, а не реално. Търсим нещата в интерент, докато тялото на Веско е било 30 дни във водата, поне така казват разследващите. Съвсем встрани остават въпросите как е вървяло момчето само (ако е вървяло само) толкова време, къде е паднало във водата, само ли е паднало и т.н.
Сега има фейсбук група „В памет на 7-годишния Веско”!

Новата песен на Бойко и Деян Неделчеви по мой текст - "Безпокой"

Ти винаги ще си в ❤️-то ми, мила моя...

"Ти си синьото в очите ми"

двама: True Love

"Father", една съвременна приказка

I Lost My Heart in London

My name is Ivo

A Dog's Heart - movie trailer

Официалният трейлър на романа OMG