Актьорът Боян Арсов чете моето стихотворение "Целуна ме през маската"

"Остави на мира сърцето ми!"

понеделник, 19 март 2012 г.

Monistrol de Montserrat




















Националният парк Монсерат е първият природен парк на територията на Испания. Разположен е на 50 км на северозапад от Барселона, в областта Каталуния. Тук е и едноименна планина, чиито заоблени скални блокове отдалеч изглеждат като наредени един до друг– мястото прилича на Белоградчишките скали или Метеора в Гърция.
Манастирът Монсерат е построен през 1025 г., за да увековечи виденията на Дева Мария. Това е най-святото място в цяла Каталуния. Религиозният комплекс се състои от базилика, манастир и постница. Това свято място стои непосредствено в полите на планината Монсерат.
Религиозната общност на Монсерат е основана през 880 г. Около манастира има малки параклиси и отшелнически пещери. И до днес там живеят около от 80 монаха и пилигрими.
Най-голямата светиня зад стените на манастира Монсерат е малката дървена статуя на Черната Богородица, наричана от местните Ла моренета (La Moreneta). Скулптурата е от XII в., а от 1881 г. се счита за покровителка на цялата каталунска област.
Днес манастирът Монсерат е бенедиктски храм, а в него се пази богата и ценна колекция от художествени произведения. Сред експонатите има находки от Древен Египет и Близкия изток. Тук могат да се видят и религиозни шедьоври на Ел Греко и Караваджо, както и ранни разработки на Пикасо.

Новата песен на Бойко и Деян Неделчеви по мой текст - "Безпокой"

Ти винаги ще си в ❤️-то ми, мила моя...

"Ти си синьото в очите ми"

двама: True Love

"Father", една съвременна приказка

I Lost My Heart in London

My name is Ivo

A Dog's Heart - movie trailer

Официалният трейлър на романа OMG