Актьорът Боян Арсов чете моето стихотворение "Целуна ме през маската"

"Остави на мира сърцето ми!"

сряда, 8 юли 2009 г.

Маниака - министър на културата? Или е по-добре Ивана?


Изборната еуфория свърши. Всенародните празненства за това че Бойко победи Сергей свършиха. Просто минаха три дена. И животът ни пак тръгна постарому – разпънати между жегата и тропически дъждове, между световната икономическа криза и плановете за лятна ваканция...
Но един въпрос тревожи будната общественост в България. Не толкова кой ще влезе в следващото правителство (на Бойко правителството Му), а кой да бъде новият министър на културата. Довчерашният социалист Божидар Димитров не бил харесван от Синята коалиция, защото бил агент на Държавна сигурност, не можело агент да бъде министър. Това според мен е по-малката грижа. По-тревожният въпрос към Бойко би бил този: защо ще прави министър човек, който до оня ден седеше до Сергей (дето Бойко победи в неделя)? Но Бойко още нищо не казва (освен за Симеон Дянков, който щял да бъде министър на финансите, и за Цецо, разбира се, Цветан Цветанов, който щял да поеме МВР-то). Та като се чуха гласове срещу Божидар Димитров, някой извади името на Вежди Рашидов като кандидат за поста министър на културата. Браво, уважаван скулптор! Само дето чатърите в интернет веднага коментираха как Вежди със сигурност няма да забрави приятелите си от Мултигруп, а някой си спомниха и сбиването му с един полицай преди години пред общината в София.
Явно голяма кадрова криза се очертава - въпросът кой да бъде министър на културата е повече от горещ – и то посред лято. Но спокойно, има решение. Внезапно се оказа, че от листата на ГЕРБ в Бургас депутат става 26-годищният Тодор Йосифов. Едно обикновено момче, ще кажете, браво. Но Йосифов не е кой да е, а известният рапър от Южното Черноморие Маниака. Неговият суперхит се казва “Бум мада фака” и освен за “фака” и “патлака”, в него се пее за много общочовешки неща. И ето го спасението - Маниака министър на културата! Млад човек, с добър речник, известен и във Варна - на приятеля си Мишо Шамара, а Шамара, нали се сещате, се познава със самия Снуп Дог – една възможност за презокеански културни връзки... Така че защо да не стане Маниака министър на културата? Ще му пасне. Или е по-добре Ивана да вземе културата? Тя знае “за какво са ни всичките тези пари, щом приятели нямаме вече”... Добре ще му се получи на Бойко, а?
Сега мога да отида да пия бира спокоен – има кой да стане министър на културата.



Новата песен на Бойко и Деян Неделчеви по мой текст - "Безпокой"

Ти винаги ще си в ❤️-то ми, мила моя...

"Ти си синьото в очите ми"

двама: True Love

"Father", една съвременна приказка

I Lost My Heart in London

My name is Ivo

A Dog's Heart - movie trailer

Официалният трейлър на романа OMG